A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design

Kevin Brown

A Modern-Day Fortress House With Timeless Design

This contemporary residence in Bellinzona, Switzerland is a modern-day fortress spanning 260 square meters. It serves as a spacious family home and was constructed and designed by Davide Macullo Architects in 2017. The client’s emphasis was on comfort and privacy, while the architects aimed for a timeless and captivating design.

A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design

This house stands apart from others in the area with its unique and modern architecture, ensuring privacy and comfort. The architects prioritized these elements, resulting in a distinct and simplified design.

A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design

The house, with its large windows and walls, protects the interiors from neighboring looks. Despite appearing closed off, it is surprisingly open, bright, and airy. Like a fortress, it is a concrete box with a unique structure.

The balanced openings provide views in all directions.

A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design

The big concrete walls and cantilevering roof sections are not just for privacy. They shelter beautiful outdoor spaces like this terrace with unobstructed views in two directions and a roof for protection and shade. It’s a gathering space and entertainment area for family and friends.

A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design
A Modern-Day Fortress House With A Timeless Design

The interior is structured on multiple levels and has staircases connecting them. There are many openings and windows, which allow natural light to illuminate the spaces. This design choice fulfills the client’s request for both brightness and privacy in the interior.

Leave a comment